tirsdag 11. november 2008

Oppskrift på en stelleveske...Du starter med å klippe ut alle delene til veska, slik som på bildet under.. Først selve hovedstoffet du vil bruke. Deretter klipper du ut akkurat det samme til foret.


Så må alle delene til hovedstoffet polstres.( Utenom lokket,innerlomma og lommene på sidene..desse ska syes sammen med fordelene hver for seg) Dette for å få litt stivelse i veska. Bruk fliselin og spraylim til stoff for eksempel.


Deretter lagde jeg lommene til sidene. Vrengsy langsida øverst, og så vridde det. deretter polstres desse også og syes en søm øverst for å få en fin avsluttning. Trenger ikke sy rundt de andre sidene, det gjøres senere.
Da må lomma bake på veska lages. Den med glidelås. Ta et passelig glidelås, mål opp hvor du vil ha det på stoffet. Klipp en rett strek der det skal titte ut, og små hakk på endene slik at du får til å brette det pent.

Sy glidelåset på brettene i hullet, og deretter sy på foret på baksiden som du har klippet i passelig str. etter glidelåset. Dette blir foret inni lomma.


sy en søm på fremsiden rundt glidelåset.Sy på bakstykket på lomma i forstoffet.Dette syest rundt kantene på hele foret i lomma. Men da med fremsiden MOT glidelåset. Da blir det fint inni hele lomma, og tett, så ikke ting detter uti foret.


Da er det lokket sin tur. Vreng sy sidene og fremenden. Lim polstringa på hovedforet, og vri det hele. Sy en pyntesøm øvers der det er tett.
Så er det selene. Klipp ut en remse dobbelt så tykk som du vil ha selene, og velg lengden du vil ha. Vrengsy og vreng. Strykes flat slik at sømmen er i midten på ene sida av selene. Sy tre sømmer langs hele selen:


Vrengsy innerlomma rundt sidene og på toppen. Lim på polstring på hovedsoffet og vreng. Sy en pyntesøm øverst. Legges over fordelen til baksida på veska. Sy sømmer der du vil at lommene skal komme, slik at det blir “bur”.


Nå skal alle hoveddelene syest sammen. Begynn med å sy fast sidene + sidelommene. Husk at du vrengsyr, slik at du får en fin kant når du vrenger etterpå. Deretter fremside og bakside. La det stå igjen en liten cm på alle sider, slik at du kan brette det inn og sy det hele sammen tilslutt.Slik blir det da seendes ut:


Vreng hele veska, og sy på selene og lokket på utsiden av veska.Nå er det foret sin tur. Sy sammen delen på samme måte som hovedelene. La det være igjen et ganske stort hull nede langs ene sida på bunnen, Ikke vreng, men putt den utenpå hoved veska, og sy fast rundt hele toppen.
Vreng hele veska så gjennom hullet du lot være i bunnen på foret. Nå skal foret være på innsiden iv veska. Sy en puntesøm øverst rundt hele kanten på veska, så holder foret seg på plass også. Legg en plate eller noe annet stivt i gjennom hullet bunnen under foret. sy igjen hullet for hånd.
VOILA!! Veska er ferdig!


Photobucket

4 kommentarer:

Fagerborg sa...

Kor flinke du e, Monica!!
Imponert ej alså!

UnePune sa...

Thank you!

Nurxhan sa...

Sniker litt jeg, og jeg ble kjempe imponert over veska di. Kjempe fint og jammen er du flink :)

Kjerstin sa...

Kjeme fin stelleveske! Denne skal jeg prøve meg på!

Blog Widget by LinkWithin